Amb “Les alegries del cel·luloide” La Bonne obre un espai per a pensar la imatge fílmica de creadores que han proposat descentraments estructurals en les formes d’entendre la creació i alhora han aportat noves formulacions a la dimensió política de l’acte d’elaborar i produir  imatges.


De la mà de reconegudes crítiques i directores de cinema, cada mes coneixerem una directora que ha marcat la història del cel·luloide.

 

DATES i HORARI

Els dos últims dimarts de mes, de 18.30h a 20.30h.

 

PREU

Activitat oberta a tots els públics.

Bo d’ajut: 6 € (5 € sòciAmigues)

 

Programació 2013

Abril 2013: Anna Solà parla de Naomi Kawase

Dimarts 23 i dimarts 30 d’abril

 

Programació 2012

Octubre 2012: Imma Merino parla d’Agnès Varda

Agnès Varda és una de les cineastes més lliures de la contemporaneïtat. Les seves constants són la barreja de documental i ficció, de realitat i representació, de naturalitat i artifici. Varda, molt influïda per la fotografia i la pintura, sempre ha inventat les seves pròpies regles de joc concebent i practicant el cinema com a testimoni de la realitat i alhora expressió de l’imaginari. Varda també s’ha plantejat com filmar el cos de les dones i ha reflectit algunes de les lluites i vindicacions feministes.

Projecció film Sans toit ni Loi (A. Varda, 1984)

Novembre 2012: Marta Selva parla de Chantal Akerman

La poètica  d’Akerman i el seu univers creatiu i polític sobre la mirada, construïts a partir de la relectura dels potencials de la imatge fílmica i la posada en pràctica de nous mecanismes relatius al pacte amb l’espectador, seran l’objecte de reflexió i debat d’aquestes sessions.

Projecció film Sud (C. Akerman, 1999)